Impregneren tegen vuil en vlekken

Ook bij textiel dat regelmatig wordt gereinigd kan niet worden voorkomen dat soms vlekken ontstaan die maar lastig verwijderd kunnen worden. Zélfs wanneer ze op tijd worden opgemerkt kunnen vlekken diep in de vezels van het textiel doordringen. Om dit te voorkomen kunnen wij uw kleding tegen een geringe meerprijs voorzien van een beschermende laag om de vezels van het textiel. Daardoor krijgen vlekken geen kans om in het materiaal door te dringen. Vloeistoffen blijven op de oppervlakte liggen en kunnen meestal gemakkelijk worden verwijderd. De vezelbescherming is onzichtbaar en reuk­loos. Behandeld textiel voelt niet anders aan en blijft gewoon “ademen”. 

Niet alleen kleding kan van een beschermende laag worden voorzien, maar ook bijvoorbeeld gordijnen, stoel- en bankhoezen en dergelijke. Deze nemen daardoor minder vuil op en blijven er langer goed uitzien.

Waterafstotend maken

Regenjassen, windjacks, skikleding en dergelijke kunnen bij reiniging thuis of in de stomerij hun waterafstotende eigenschappen verliezen. Daarom raden wij u aan deze door ons te laten impregneren om ze weer waterafstotend te maken en opnieuw geschikt om in weer en wind te dragen. Geïmpregneerde kleding neemt minder snel vuil op en blijft er daardoor langer als nieuw uitzien. Het impregneermiddel is in het geheel niet zichtbaar of voelbaar in de kleding en evenmin kan met het ruiken. Behandeld textiel behoudt gewoon zijn ademende eigenschappen.

Impregneren maakt uw kleding weerbestendig en maakt dat deze er langer mooi en verzorgd uitziet. Zo kunt u zelfs de meest barre weersomstandigheden aan zonder dat uw overige kleding of uw lichaam koud of nat worden.

Kledingreparatie of -aanpassing

Wij verzorgen voor u het totale onderhoud van kleding en ander textiel, dus naast de reiniging ook eventuele reparaties. Alledaagse probleempjes, zoals het aanzetten van een knoop of het vastzetten van een naad lossen we graag even voor u op. Desgewenst voeren wij ook aanpassingen aan uw kleding uit, variërend van het inkorten van mouwen of pantalons tot ingrijpende reparaties of het innemen of vermaken van kleding. Uiteraard zijn wij graag bereid de kosten voor deze aanpassingen vooraf voor u te begroten. Vooral in combinatie met reiniging kunnen uw favoriete kleding of uw gordijnen vaak een tweede leven beginnen na vakkundig door ons te zijn aangepast.

Uw Gezondheid

Vroeger werden met mensen met huidproblemen in zemelen- en stijfselbaden behandeld. En ook met succes. Het is daarom ook in deze tijd aan te bevelen om het bedlinnen met stijfsel.